over gefra

over gefra

Visgroothandel  GEFRA bvba is opgericht door Jean-Pierre François.

Het verhaal begon in 1976 toen hij zijn job in de grafische sector vaarwel zei . Dit was het begin van een nieuwe uitdaging. Hij begon in samenwerking met een grote Zeeuwse mosselproducent, vers gekookte mosselen uit de schelp , te verkopen aan collectiviteiten, ziekenhuizen & bedrijfsrestaurants. Dit product werd uitsluitend voor hem geproduceerd en was niet te vinden op de Belgische markt. Het bleek een schot in de roos te zijn. Vroeger was het nagenoeg onmogelijk om mosselen voor een grote groep te bereiden door de afwezigheid van de nu ingeburgerde combisteamer.

Enkele jaren later broedde hij op een nieuw idee en ontwikkelde een machine die het restvlees van een gefileerde zalm kon recupereren. Na jaren van ontwikkeling werd deze machine operationeel bekroond door de GOM West-Vlaanderen als meest innovatieve project. Het gerecupereerde vlees werd in blok gevroren, in plankjes gezaagd en aangeboden aan onze instellingen. Dit product was een goedkoop alternatief in vergelijking met de toen nog dure zalmfilet. Deze blokken vonden ook hun ingang in de salade-industrie.

Ondertussen stond de 2e generatie klaar om het roer over te nemen. Onder impuls van de huidige zaakvoerder, Olivier François, werd beslist om de focus te verleggen. De productie werd afgebouwd om over te schakelen naar het leveren van diepgevroren, graatloze geportioneerde vis aan ziekenhuizen, centrale keukens, scholen, verzorgingsinstellingen en industriële klanten. Hiervoor werd beslist om samenwerkingsverbanden aan te gaan met vooraanstaande buitenlandse visproducenten. Doordat we zelf konden selecteren hebben wij een kwalitatief hoogstaand diepvriesgamma kunnen uitwerken.

Met de opkomst van het koude lijn gebeuren kwam de vraag naar gegaarde visporties zonder coating en zonder toevoeging van zout & kruiden. GEFRA bvba heeft hier een pioniersrol vervuld en is toen begonnen om producten te ontwikkelen voor regeneratie. Wat begonnen is als een niche assortiment, is vandaag uitgegroeid tot een volwaardig gamma met gegaarde producten in alle sorteringen.

Al deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat we in 2011 begonnen zijn met de uitbreiding van onze diepvriesopslagcapaciteit. Momenteel beschikken wij over een permanente voorraad van 400 ton.
Een stabiele voorraad en flexibele levering is hierdoor gegarandeerd.

Vandaag de dag zijn wij geëvolueerd naar een totaalaanbieder voor de productgroep “Vis” gaande van gegaarde vis tot diepgevroren geportioneerde vis en gepaneerde vis maar ook verse vis, schaal-en schelpdieren, opgelegde vis en gerookte vis behoren tot ons standaardassortiment.

Kwaliteit, innovatie & flexibiliteit zijn de troeven van onze onderneming.